Quinter Blog

We want to share!

Hoop. De Journey of Purpose van Mark - Deel II

Hoop. De Journey of Purpose van Mark - Deel II

Er was dus gelukkig hoop.

Ik was er eindelijk achter gekomen dat het eerst gaat om wie ik eigenlijk in de kern ben en vandaar uit wat ik doe. Ook in die volgorde. Natuurlijk had ik wel eens in leiderschapsboeken gelezen dat de innerlijke staat van zijn de belangrijkste succesfactor was van grote leiders, maar wat dat nou precies inhield en hoe ik dat moest zien wist ik toen eigenlijk nog niet.

Mijn eigen toekomst zou niet zozeer voortkomen uit wat ik tot nu toe had gedaan en bereikt maar veel meer vanuit wie ik was, wat mij ten diepste dreef en waartoe ik me geroepen voelde te doen in deze wereld.

mark facebookHet bijzondere hierbij was dat ik heel vaak dacht aan de term leiderschap.

Niet zozeer leider in de zin van de baas willen zijn, maar veel meer in de zin van het zijn van een architect, als vormgever van de toekomst. En iets in mij zei dat dat leiderschap heel erg diende voort te komen uit mijzelf. Iets van innerlijk leiderschap, spiritueel leiderschap, leiderschap vanuit een ieders ware kern. En het ging vaak ook verder dan erover denken, ik droomde er ook van. "Toevallig" las ik er weer een boek over of sprak ik "toevallig" iemand met een heel interessante visie op leiderschap. En die boodschap werd steeds krachtiger, steeds duidelijker, er was geen ontkomen meer aan, hier lag voor mij een heel duidelijke uitnodiging om dit verder te onderzoeken en te ontdekken in welke vorm dit ging passen.

alan

In die tijd, het was in 2012, ontmoette ik Alan Seale.

Alan is een Amerikaanse mastercoach die een benaderingswijze heeft ontwikkeld die TPLC heet, transformational presence leadership & coaching. Presence heeft alles te maken met wie je bent en hoe je je toont, transformational heeft betrekking op het veranderen van binnenuit, het transformeren van je relatie tot iets.

Alan leerde mij dat door anders te kijken, integraler waar te nemen, me anders te verhouden tot iets, ik niet alleen een nieuw perspectief op een vraagstuk kreeg maar dat heel veel problemen helemaal geen problemen bleken te zijn, maar veel meer uitnodigingen tot verdere groei. Alan zei altijd heel mooi: "A problem is not to be solved it is a message to be listened to". Ik ervoer dat zijn benadering enorm krachtig was in de groepen die hij begeleidde. En heel vaak tot blijvende bevrijding en ontwikkeling leidde van de mensen in die groepen.

Dit gedachtegoed zou zo goed passen en dienen binnen het bedrijfsleven waar ik jarenlang in had gewerkt.

Het bedrijfsleven en de mensen die daarbinnen werken die geconfronteerd worden met een steeds sneller en onvoorspelbare veranderende wereld waarin de kennis van vandaag morgen al weer verouderd en soms zelfs onbruikbaar kan zijn. Een aantal schijnbaar losstaande elementen kwamen nu heel mooi samen. Mijn 'inner calling' over leiderschap, het krachtig vormgeven van de toekomst, een manier die echt blijvende ontwikkeling en blijvende resultaten opleverde, transformational presence en een omgeving waar ik van wist dat die het nodig had om een weg te vinden in deze complexe wereld, organisaties. Ik had de "sweet spot" gevonden!

Dit was waartoe ik me geroepen voelde te doen, hier voelde ik een enorme passie voor.

Ik had geen idee hoe het vorm te geven maar wel wat ik vorm wilde geven. Nieuw leiderschap dat paste in de huidige wereld. En ik wist ook dat ik dit niet alleen wilde doen maar met een aantal gelijkgestemden, mensen die vanuit passie en bezieling wilde toevoegen aan een wereld die werkt. In mijn volgende blog deel ik graag met jullie hoe de eerste jaren waren van mijn ontdekkingstocht die Quinter heette en ook hoe ik geconfronteerd werd met mijn grootste uitdagingen (in de volksmond: angsten ;-)). Mocht je nu al nieuwsgierig zijn naar wat Quinter jou kan bieden bij je eigen reis naar jezelf, kijk dan eens op www.quinter.com/purpose.

Njoy!

Hartegroet,
Mark Braber
Founding partner Quinter


The Journey of Purpose

Quinter bestaat deze maand precies vijf jaar. Een mooi moment om eens goed terug te blikken waar we vandaan zijn gekomen, wat we hebben meegemaakt in die vijf jaar en wat de toekomst ons vraagt. Omdat die 5 jaar zich lastig in één blog laten vangen kies ik ervoor om jullie mee op reis te nemen in een serie blogs met als titel The Journey of Purpose. Want daar gaat de reis van de afgelopen vijf jaar eigenlijk over, de zoektocht om van betekenis te willen zijn voor de wereld waarin we leven. En die reis van de afgelopen vijf jaar vormt niet geheel toevallig de inspiratiebron voor de programma's die we vanuit Quinter bieden in het werkveld van leiderschap en organisatie transformatie. Deze reis, deze journey neemt jullie eerst mee naar Nederland zelf en zal zich later ontvouwen in India, Thailand, Ecuador, Spanje en Marokko. Lees hier deel I van The Journey of Purpose van Mark.

Rate this blog entry:
1
De Journey of Purpose van Mark - Deel I
Angst en zware beslissingen. De Journey of Purpose...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 25 May 2019

Captcha Image