Quinter Blog

We want to share!

De Kracht van Samen

De Kracht van Samen

Samen kunnen we zoveel meer dan alleen. Door samen te ontdekken komen we tot veel diepere inzichten, meer creativiteit en meer innovatie. Samen optrekken stelt ons ook in staat om precies datgene te doen waar een ieder goed in is of waar een ieder passie voor voelt. En samen is ook nog eens veel leuker!

Dit is in een nutshell wat er ook heeft plaatsgevonden tijdens de wereldwijde Summit met Alan Seale die deze maand is georganiseerd in Vught. Samen ontdekken, creëren en innoveren. Een samenkomst van trainers, coaches en leiders vanuit de hele wereld om elkaar te inspireren, te helpen en met elkaar een bijdrage te leveren aan een wereld die wél werkt. Alan Seale is Master Coach uit Boston en een van de meest inspirerende mensen die ik ken. Hij heeft diverse boeken geschreven onder andere over hoe het leven in essentie bedoeld is en het belang van bewustzijnsvergroting en transformatie. Ook Quinter is bij deze Summit aanwezig geweest en heeft vanuit grote betrokkenheid ook een actieve bijdrage geleverd aan het organiseren en vormgeven van deze bijeenkomst. 

In essentie hebben we het gehad over een wereld die wel werkt en wat dat ons vraagt te zijn en te doen.

Door steeds intuïtief afgestemd te zijn op datgene wat zich aandient stellen we ons steeds beter in staat om de natuurlijke flow te volgen. Maar afstemming op datgene wat zich aandient alleen is niet genoeg, als je weet wat je te doen staat dien je er ook direct naar te handelen. De omstandigheden waar we mee geconfronteerd worden veranderen namelijk in een razend tempo en wat vandaag realiteit is is dat morgen al niet meer. 

Waarom is het volgen van de natuurlijke flow dan zo van belang?

“Chaos is the new normal”

De huidige realiteit vraagt ons om een wezenlijke verandering van binnenuit. Een transformatie in onszelf die ons in staat stelt om om te kunnen gaan met die steeds meer onvoorspelbare wereld waarin we leven en werken. Die veel verder gaat dan mooie bedachte plannen die in de uitvoering eigenlijk direct alweer achterhaald zijn. Een transformatie waarbij je niet alleen gebruik maakt van de kennis van je hoofd maar ook van de wijsheid vanuit je hart.

 

Vakmanschap

Dit klinkt allemaal mooi natuurlijk maar hoe realiseer je dan die zo belangrijke transformatie? Er zijn maar heel weinig mensen die ik ken die dit allemaal alleen voor elkaar bakken. Die in volkomen afzondering tot die belangrijke verdieping weten te komen. Gelukkig is er een grote groep mensen die het als hun roeping ziet om anderen te helpen die noodzakelijke transformatie te kunnen realiseren. Een van die groepen is de community van Alan Seale waar ook Quinter actief deel van uitmaakt.Die hier hun beroep van hebben gemaakt om mens en organisatie op een hele professionele manier verder te brengen. En om ervoor te zorgen dat zich echt vakmanschap ontwikkelt delen deze mensen hun inzichten, ervaringen en wijsheid, ook tijdens de afgelopen Summit. 

Wat is de uitkomst van de Summit?

Op dit moment handelen veel trainers, coaches én leiders nog te sterk als eiland en begrensd een ieder zich vaak onbewust door landsgrenzen, regionale scheiding of iets anders. Daar is in de summit dan ook veel aandacht aan besteed en is er een grote stap gezet in het gemeenschappelijk optrekken. Voorbij de grenzen zoals hierboven beschreven. Er zijn internationale netwerken gevormd waarbij veel aanwezige kennis en wijsheid actief is gedeeld. Met veel enthousiasme, inspiratie en concrete stappen voorwaarts is een ieder de wereld weer actief ingestapt. Om actief een bijdrage te leveren aan een wereld die wél werkt. 


 

Dit verslag is onderdeel van de serie Quinter op ReisWij zijn allemaal op reis. Van en naar mensen, plaatsen en gebeurtenissen. Onderweg doen we inzichten op, delen we, gaan we avonturen aan, leren we medereizigers kennen. Quinter gaat met je mee om je te inspireren op jouw reis! Klik hier om een (gratis) abonnement te nemen op Quinter op Reis.

Rate this blog entry:
1
Inspirerend filmpje: Een kikker laat zich niet kok...
Het intelligente hart
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 25 May 2019

Captcha Image