Quinter Blog

We want to share!

De Journey of Purpose van Mark - Deel I

De Journey of Purpose van Mark - Deel I

 Quinter bestaat deze maand precies vijf jaar. Een mooi moment om eens goed terug te blikken waar we vandaan zijn gekomen, wat we hebben meegemaakt in die vijf jaar en wat de toekomst ons vraagt. Omdat die 5 jaar zich lastig in één blog laten vangen kies ik ervoor om jullie mee op reis te nemen in een serie blogs met als titel The Journey of Purpose.

Want daar gaat de reis van de afgelopen vijf jaar eigenlijk over, de zoektocht om van betekenis te willen zijn voor de wereld waarin we leven. En die reis van de afgelopen vijf jaar vormt niet geheel toevallig de inspiratiebron voor de programma's die we vanuit Quinter bieden in het werkveld van leiderschap en organisatie transformatie. Deze reis, deze journey neemt jullie eerst mee naar Nederland zelf en zal zich later ontvouwen in India, Thailand, Ecuador, Spanje en Marokko.

DSC 0310JPGDaar zit ik dan. 42 jaar oud, in de bloei van m'n leven.

Ik ben net gestopt bij een fantastisch bedrijf waar ik zestien jaar met ziel en zaligheid heb gewerkt. Een bedrijf waar ik mede ben gevormd tot wie ik nu ben. Maar ook waar ik me dusdanig mee vervlochten voelde dat het me ging benauwen. Hoe vaak ik niet verlangde naar rust, naar tijd, naar even iets voor mezelf. Het lukt me maar niet dat voor elkaar te krijgen. Ik wist wel waar ik naar verlangde, maar ik wist niet hoe het te realiseren. Natuurlijk had ik allerlei prachtig cursussen over time management gevolgd, maar het zat dieper. De overtuiging om er altijd te moeten zijn, altijd te moeten werken, altijd te moeten presteren. Te doen wat er van me gevraagd werd, wat goed was voor de organisatie. Diep van binnen wist ik al dat uiteindelijk aan alles een einde komt, maar ik durfde er tot nu toe niet aan toe te geven. Maar nu dus wel. Voor het eerst in mijn leven schreef ik mijn ontslagbrief.

DSC 0743JPGIk had nu tijd, ik hoefde eigenlijk niets en toch, toch voelde het helemaal niet zo fijn als dat ik had gehoopt.

En daar zat ik dan, in april 2010. Ik had nu tijd, ik hoefde eigenlijk niets en toch, toch voelde het helemaal niet zo fijn als dat ik had gehoopt. Mijn vrienden waren allemaal druk aan het werk, de kinderen gingen gewoon naar school, mijn vrouw had haar eigen invulling van de week. Natuurlijk, ik kon genieten van buiten zijn, van de campervakantie naar Canada met het gezin en lekker varen in Zeeland.

Maar het was toch niet echt bevredigend op de langere termijn. Ik wilde van betekenis zijn. Er werkelijk toe doen. Maar dan wel met iets dat echt bij mij paste. Wat aansloot op mijn passies en talenten. En iets dat de wereld een beetje mooier zou maken. Dus ik ging op zoek. Naar wat wellicht zou passen. Een wijnboerderij in Frankrijk runnen, een jachthaventje bestieren omdat ik gek ben op alles wat met bootjes te maken heeft, het ontwikkelen van apps, het was het allemaal niet.

Maar wat dan wel?

Ik kwam er niet echt uit.

Via mijn vrouw, die lifecoach is, kwam ik in contact met Pauline, haar mentor. Van haar leerde ik dat het niet zozeer gaat om wat je doet maar vanuit welke drijfveer je dat doet. Dat het eerst gaat om wie je werkelijk in de kern bent en wat je in de kern drijft. En dat je daar vanuit vorm geeft aan je leven en aan je werk.

Heel logisch eigenlijk, maar dat is eigenlijk met alles, als je eenmaal weet hoe het werkt is het makkelijk. Maar ontdekken wat werkelijk werkt en hoe het werkt daar zit de vaak de bottleneck.

Gelukkig begon er weer licht te gloren in de tunnel die zo lang donker bleef. Er was weer hoop. Pfft.

Volgende week neem ik jullie graag mee in mijn volgende ervaringen tijdens mijn eigen Journey of Purpose. Mocht je nu al nieuwsgierig zijn naar wat Quinter jou kan bieden bij je eigen reis naar jezelf, kijk dan eens op www.quinter.com/purposeNjoy!

Hartegroet,

Mark Braber
Founding partner Quinter

DSC 0367JPG

Rate this blog entry:
0
Het begint bij Heelheid - Reinventing Organization...
Hoop. De Journey of Purpose van Mark - Deel II
 

Comments 1

Guest - Susan Broersen on Wednesday, 12 April 2017 06:44
Herkenning

Hoi Mark,
Leuk om dit te lezen. Ik herken heel veel gevoelens die je beschrijft; verlangen naar de vrijheid maar nog niet durven, dan heb je het maar dan is er te weinig betekenis en dan ineens heb je door hoe het werkt en leef je vanuit je hart en je kracht! Ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Groetjes Susan

Hoi Mark, Leuk om dit te lezen. Ik herken heel veel gevoelens die je beschrijft; verlangen naar de vrijheid maar nog niet durven, dan heb je het maar dan is er te weinig betekenis en dan ineens heb je door hoe het werkt en leef je vanuit je hart en je kracht! Ben benieuwd naar je volgende verhaal. Groetjes Susan
Already Registered? Login Here
Guest
Saturday, 25 May 2019

Captcha Image